D’Haene over terugkeer Kortrijk: Wist in hart en hoofd dat ik ja ging zeggen

D’Haene over terugkeer Kortrijk: "Wist in hart en hoofd dat ik ja ging zeggen"

12-10-2023 17:10
2

Kristof D’Haene is de gloednieuwe assistent-trainer van KV Kortrijk, de voormalige aanvoerder van De Kerels vertelt hoe dit precies gelopen is. D’Haene werd opgebeld door hoofdtrainer Glen de Boeck en twijfelde eigenlijk geen moment.

D’Haene gaf na zijn afscheidsmatch bij Kortrijk aan dat hij even geen voetbal wilde. “Na mijn afscheidsmatch had ik inderdaad misschien even genoeg van het voetbal, maar nu kreeg ik een telefoontje vorige week en het kriebelde in mijn buik. Om terug thuis te komen bij Kortrijk”, deelt D’Haene via de officiele kanalen van Kortrijk.

D’Haene vertelt hoe het ging toen hoofdtrainer De Boeck hem opbelde voor de functie. “Ja meteen de vraag, of ik het zou zien zitten, ik wist al in mijn hart en in mijn hoofd dat ik meteen ja ging zeggen. Het thuisfront moet natuurlijk ook akkoord zijn, dus ik heb er een weekendje over nagedacht. Als de trein komt dan moet je er soms opspringen en durven”, aldus D’Haene.

Zijn band met hoofdtrainer De Boeck
D’Haene wordt vervolgens gevraagd hoe zijn band is met De Boeck bij Kortrijk. De twee werkten eerder samen bij Kortrijk, destijds klom de ploeg van de vijftiende naar de zevende plaats. “Goed, iemand die recht door zee is, iemand waardoor je voor het vuur wil gaan. Waarvoor je wil werken en dat loont dan. We hebben ons destijds heel rap gered. Het is iemand waarvoor je hard wil werken”, deelt D’Haene

D’Haene werd onlangs gepresenteerd bij de selectie van Kortrijk, voor de spelers kwam het ook als een verrassing. “Iedereen positief verrast dat ik terug was, ze zien me nog altijd een beetje als capi. De meeste zeggen nog altijd capi en dan zeg ik: ja het is coach he jongens”, vertelt D’Haene.

Genoeg kwaliteit in de kern bij Kortrijk 
D’Haene wordt uiteindelijk ook nog gevraagd wat zijn indruk is van de kern bij Kortrijk. “Ik vind dat er genoeg kwaliteit in zit, met die kwaliteit denk ik nooit dat we op die positie mogen staan. Ik hoop dat de resultaten gaan volgen, soms op trainingen is het echt mooi voetbal, je ziet dat er genoeg kwaliteit in zit”, besluit D’Haene. Kortrijk is op dit moment de drager van de rode lantaarn in de Jupiler Pro League.