Volgende Nederlandse club hangt netten voor tribune: 'Pijn in ons voetbalhart'

Volgende Nederlandse club hangt netten voor tribune: 'Pijn in ons voetbalhart'

12-10-2023 14:01
4

SC Cambuur hangt vanaf de komende thuiswedstrijd tegen NAC Breda netten voor een gedeelte van de tribunes. Dat vertelt de club via de officiële website. Het gaat om een tijdelijke maatregel om het staken van wedstrijden door het gooien van bekers te voorkomen.

Algemeen directeur van Cambuur, Ard de Graaf, had de beslissing liever niet genomen. Hij ziet echter geen andere keuze. "Dit is een maatregel die je niet graag neemt en waarbij we zeker ook enige pijn in ons voetbalhart voelen. Toch voelen we ons in het belang van de club genoodzaakt om dit door te voeren, waarbij ik wel wil benadrukken dat dit hopelijk van tijdelijke aard is." Bij Cambuur werden al vier van de vijf thuiswedstrijden stilgelegd door bekers op het veld.

Volgens de regels van de KNVB wordt een wedstrijd tijdelijk gestaakt wanneer er één beker op het veld komt. Vliegt er een tweede keer een voorwerp of beker vanaf de tribune het veld op, dan staakt de arbiter de wedstrijd definitief. Vorig weekend werd de wedstrijd NAC - FC Groningen nog tijdelijk stilgelegd en nog verder in het verleden werd Ajax - Feyenoord definitief gestaakt. Bij de Rotterdammers hangen er al langere tijd netten rondom het hele stadion, bij Cambuur geldt het alleen voor de Noord-tribune.