Belgische Belofte De Winter over Juventus: “In België zijn we vaak te aardig”

Belgische Belofte De Winter over Juventus: “In België zijn we vaak te aardig”

12-10-2023 10:20
2

Koni De Winter, de verdediger van Genoa CFC, is opnieuw geselecteerd voor de Belgische Beloften. De Winter blikt terug op zijn periode bij Juventus, waar hij nog steeds onder contract staat. De Winter wordt verhuurd aan Genoa.

De Winter maakte in de zomer van 2018 de overstap van de jeugd van Zulte Waregem naar de jeugd van Juventus. “Juve was mijn favoriet club sinds ik klein was en ik heb daar kunnen trainen met spelers als Cristiano Ronaldo, Giorgio Chiellini, Leonardo Bonucci… en vooral Paul Pogba, mijn absolute idool!”, citeert RTBF De Winter.

De Winter vertelt dat er qua mentaliteit een groot verschil is tussen Italië en België. “Daar heb ik geleerd om me niet zomaar te laten passeren… of op te laten stappen. In België zijn we vaak te aardig en verheugen we ons over het succes van onze concurrenten. In deze omgeving moet je ook je tanden laten zien...”, deelt De Winter.

De Winter meent dat hij het verdedigende vak bij Juventus echt heeft geleerd. “Tactisch gezien heb ik het vak in Turijn echt geleerd: we laten niets aan het toeval over, alle details worden specifiek geanalyseerd. Het is net als met een computer: ze herhalen alles honderd keer, omdat ze ervan uitgaan dat hoe meer dingen worden herhaald, hoe beter ze bekend worden... en je riskeert tenminste fouten te maken”, besluit De Winter.