Theate bij De Rode Duivels: “Tedesco brengt me vooral tactische discipline bij”

Theate bij De Rode Duivels: “Tedesco brengt me vooral tactische discipline bij”

11-10-2023 17:59
2

Rode Duivel Arthur Theate geniet van het vertrouwen dat hij krijgt van bondscoach Domenico Tedesco. Theate is een vaste waarde op de linksback positie, terwijl hij bij zijn club Stade Rennes centraal achterin staat.

Theate is zeer te spreken over zijn vaste basisplaats bij De Rode Duivels. “Ik geniet van het vertrouwen dat de coach me geeft en hoop zo voort te doen. Of mijn statuut bij de ploeg geëvolueerd is? Goh, er is geen speciale hiërarchie in de groep. We zijn heel open en iedereen mag zijn zegje doen”, citeert Het Nieuwsblad Theate.

Theate deelt ook wat hij leert van bondscoach Tedesco bij De Rode Duivels. Vooral het verschil tussen de linksback positie en de centrale positie kaart Theate aan. “Tedesco brengt me vooral veel tactische discipline bij. Dat zorgt er dan weer voor dat ik zaken meeneem naar mijn club, waar ik centraal sta. Het zorgt ervoor dat ik dan een bredere visie heb, omdat ik de zaken al eens anders - vanop een andere positie - bekeken heb”, besluit Theate.

De Rode Duivels nemen het in de aankomende twee EK-kwalificatiewedstrijden op tegen Oostenrijk en Zweden. Vrijdag gaan De Rode Duivels naar Oostenrijk en dinsdag komt Zweden op bezoek. De Rode Duivels moeten nog twee punten halen in Groep F om zich te kwalificeren voor het EK.