Stijnen overtuigt met Patro: Limburger verkozen tot 'Trainer van de Maand'

Stijnen overtuigt met Patro: Limburger verkozen tot 'Trainer van de Maand'

11-10-2023 14:34 Laatste update: 14:37

Patro Eisden heeft zich schijnbaar moeiteloos aangepast aan de vereisten in de Challenger Pro League. Daar mag ook Stijn Stijnen zich trots om voelen. De trainer is door de volgers van de competitie uitgeroepen tot 'Trainer van de Maand'.

Voor de oud-doelman van Club Brugge is het meteen een mooie binnenkomer in het Belgische profvoetbal. In september deed zijn Patro het in ieder geval voortreffelijk. Van de vier duels wisten de Limburgers er twee te winnen: op RSCA Futures (1-3) en op SL16 (0-1). Daarnaast hielden ze Club NXT (2-2) en FCV Dender (1-1) in bedwang. Tussendoor plaatste Patro zich ook nog voor de volgende ronde van de Beker van België door Hoogstraten te verslaan (0-2).

Al die knappe resultaten hebben Stijnen nu een individuele onderscheiding opgeleverd. Dat mag dan wel een primeur zijn, helemaal nieuw in het trainersvak is hij niet. Stijnen voerde die functie eerder al uit bij Sporting Hasselt, nadat hij die club financieel van de vereffening had gered en er ook even voorzitter was geweest. In 2018 vervoegde hij Patro. Stijnen loodste de club van Tweede Nationale (dus het tweede amateurniveau) naar de Challenger Pro League.

Oktober is overigens minder voortvarend van start gegaan voor de Limburgse club. Stijnen en co verloren afgelopen weekend met 0-2 van Lierse SK.