'Sportieve klap voor RB Leipzig: transfer naar Barça is in de maak'

'Sportieve klap voor RB Leipzig: transfer naar Barça is in de maak'

11-10-2023 14:23

Waar Loïs Openda pas aan zijn tijdperk begonnen is bij RB Leipzig, moet de Bundesliga-topclub vrezen voor een vertrek van Dani Olmo. Volgens BILD zal de 25-jarige Spanjaard na dit seizoen hoogstwaarschijnlijk een transfer maken.

De Duitse boulevardkrant denkt zelfs de bestemming van Olmo al te weten: FC Barcelona. De Catalanen hopen al langer op een terugkeer van de aanvallende middenvelder, die zijn jeugdopleiding bij de club genoot maar op jonge leeftijd naar Dinamo Zagreb vertrok. Zelf zou Olmo inmiddels niets liever willen dan voor Barça spelen.

Van stevige onderhandelingen tussen de clubs zal geen sprake zijn. Olmo heeft een transferclausule in zijn contract, waardoor hij vanaf de zomer van 2024 voor 60 tot 65 miljoen euro is op te pikken. Welk bedrag precies op tafel moet komen, hangt af van de club. 'Eén ding is duidelijk: als zijn droomclub FC Barcelona komt, dan zal het de lagere optie zijn', schrijft BILD.

Het doorgaans goed ingevoerde blad weet bovendien dat Leipzig dit boekjaar zo'n zestig miljoen euro aan transfers moet verdienen om de kosten te dekken. Sportief zou het vertrek van Olmo desondanks een aderlating zijn. De spelmaker, die vaak vanuit de rug van Openda opereert, was in vier optredens dit seizoen goed voor vijf doelpunten en één assist. Naar verwachting keert hij na de interlandperiode terug van een knieblessure.

Zijn vader Miquel en zaakwaarnemer Andy Bara hebben al vaak en langdurig met Barça gesproken over een transfer. Afgelopen zomer verlengde Olmo uiteindelijk zijn contract bij Leipzig, omdat de La Liga-kampioen krap bij kas zit, maar drong hij wel aan op een transferclausule. Na dit seizoen moet de 32-voudig Spaans international alsnog terugkeren op het oude nest.