'Napoli zet spoedig tweede trainer in half jaar buiten ondanks historische titel'

'Napoli zet spoedig tweede trainer in half jaar buiten ondanks historische titel'

11-10-2023 13:20
6

Napoli gaat spoedig coach Rudi Garcia ontslaan. Dat melden verschillende Italiaanse media als La Gazzetta dello Sport. Antonio Conte zou inmiddels al in beeld zijn om Garcia op te volgen in Napels.

Het lijkt erop dat Napoli wacht met het nieuws naar buiten brengen, totdat de club een opvolger heeft voor Garcia. Volgens de Italiaanse media is het besluit echter wel al genomen door Aurelio De Laurentiis, voorzitter van Napoli. Conte zou dus een belangrijke kandidaat zijn om Garcia op te volgen, maar ook de clubloze Igor Tudor zou een optie zijn in Napels.  De Laurentiis sprak eerder al openlijk zijn twijfel uit naar Garcia.

Garcia werd begin dit seizoen aangesteld als trainer van Napoli na het vertrek van Luciano Spalletti. De Italiaan loodste de ploeg uit Napels naar een historisch kampioenschap vorig seizoen, maar vertrok daarna vanwege discussies en meningsverschillen binnen de club. Garcia werd na zijn periode bij Al Nassr gepresenteerd als coach van Napoli, maar na acht wedstrijden staat hij met de club vijfde met zeven punten achterstand op koploper AC Milan.