'PSG is Lee na winst Asian Games slechts drie weken kwijt aan militaire dienst'

'PSG is Lee na winst Asian Games slechts drie weken kwijt aan militaire dienst'

11-10-2023 09:05
1

Kang-in Lee hoeft 'slechts' drie weken in militaire dienst. De autoriteiten in Zuid-Korea, waar doorgaans een dienstplicht van anderhalf jaar geldt, hebben voor de middenvelder van Paris Saint-Germain een uitzondering gemaakt.

Mannen in Zuid-Korea moeten zich normaliter houden aan de dienstplicht van anderhalf jaar. Die periode moeten ze volbrengen als ze tussen de achttien en 28 jaar zijn. Er bestaan enkele manieren om de periode in te korten. Bijzondere sportieve prestaties, zoals het winnen van de Asian Games, is er daar één van. 

De 22-jarige Lee nam onlangs met Zuid-Korea Onder-23 deel aan die Asian Games. Het land stootte uiteindelijk door naar de finale, waarin de leeftijdsgenoten van Japan met 2-1 werden verslagen. Niet lang na het behalen van de eindzege hebben de Zuid-Koreaanse autoriteiten besloten om alle selectieleden slechts drie weken militaire dienstplicht op te leggen. De situatie doet denken aan die van Heung-Min Son, die in 2018 op dezelfde manier wist te voorkomen dat hij anderhalf jaar aan de kant zou staan bij Tottenham Hotspur. 

PSG betaalde afgelopen zomer ruim twintig miljoen euro voor Lee, die overkwam van RCD Mallorca. Door zijn deelname aan de Asian Games miste hij de laatste vier Ligue 1-wedstrijden van de Parijzenaren. Lee maakte tot dusver twee keer zijn opwachting in de Franse competitie. In de Champions League speelde hij op 19 september tien minuten mee tegen Borussia Dortmund.