Soms zal Tielemans spelen, soms Onana, soms ik. We zijn andere types

"Soms zal Tielemans spelen, soms Onana, soms ik. We zijn andere types"

10-10-2023 22:15
7

Sinds Domenico Tedesco het stokje heeft overgenomen bij de nationale ploeg, is er op bepaalde posities meer onderlinge concurrentie. Dat is bijvoorbeeld het geval centraal op het middenveld. Orel Mangala ligt behoorlijk bovenaan de schuif, maar die waant zich nog niet gewonnen.

Onder de nieuwe bondscoach mocht Mangala al drie keer starten en kreeg hij ook drie invalbeurten. Daar liet de controleur van Nottingham Forest telkens een goede indruk na. Ook bij zijn club is hij sterk bezig. Daardoor lijkt hij een streepje voor te hebben op bijvoorbeeld Youri Tielemans, die zich maar moeilijk kan doorzetten bij Aston Villa. "Ik denk niet dat ik in de balans lig met Tielemans", weerlegt Mangala echter bij Het Nieuwsblad.

Ondanks die puike prestaties zou onze 25-jarige landgenoot zich nog geen vaste basiskracht noemen. "De coach moet altijd keuzes maken. Soms zal Youri spelen, soms Amadou (Onana, nvdr.)", verwijst Mangala naar enkele concurrenten. Het is aan Tedesco om elke wedstrijd de juiste optie uit te pikken. "Maar we zijn andere types, we moeten niet met elkaar vergeleken worden."

Naast Onana en Tielemans heeft Mangala er de komende dagen nog twee concullega's bij gekregen. Met Mandela Keita en Arthur Vermeeren stuurde Royal Antwerp FC haar jonge wolven uit. Het is nog koffiedik kijken of zij ook speelkansen zullen krijgen.