Courtois grijpt in: na haatberichten sluit doelman reacties op sociale media deels

Courtois grijpt in: na haatberichten sluit doelman reacties op sociale media deels

10-10-2023 18:41
5

Thibaut Courtois kreeg de voorbije uren de nodige haatreacties op sociale media te verwerken. De doelman van Real Madrid en de Rode Duivels heeft daarom beslist om de reacties onder zijn berichten (deels) af te sluiten.

Op maandag liet Courtois zich uit over het conflict tussen Israël en Palestina. Courtois schreef onder meer dat hij diepbedroefd was met de situatie, hij zijn familie en vrienden in Israël steunt en de nachtmerrie er snel voorbij is. De vrouw van de doelman, Mishel Gerzig, is Israëlische. 

Niet iedereen kon het bericht van Courtois waarderen. Haatberichten waren dan ook zijn deel. Nu besliste de doelman dat niet iedereen meer onder zijn berichten kan reageren. Op X, het voormalige Twitter, kunnen enkel nog personen die Courtois vermeldde in een bericht of die hij zelf volgt nog reageren. Op Instagram lezen we dan weer onder zijn trouwvideo: 'Opmerkingen bij dit bericht zijn beperkt.'

Voorlopig heeft Courtois niets meer gestuurd over de oorlog. Op Instagram bedankte hij wel nog zijn vriend Eden Hazard voor alle mooie jaren. Hazard kondigde dinsdag zijn afscheid als voetballer aan.