Kritiek op werkwijze Ten Hag (Man United): 'Gooit hem voor de bus, kan niet'

Kritiek op werkwijze Ten Hag (Man United): 'Gooit hem voor de bus, kan niet'

10-10-2023 17:32
1

John Obi Mikel vindt dat Erik ten Hag verkeerd is omgegaan met de situatie rond Jadon Sancho bij Manchester United. De oud-speler van Chelsea vertelde in The Obi One-podcast, dat Ten Hag naar zijn mening nooit naar buiten had mogen komen met de opmerkingen dat Sancho niet goed genoeg trainde.

De situatie rond de twee kemphanen is inmiddels bekend. Ten Hag liet Sancho buiten de selectie voor het duel met Arsenal. Hij vertelde toen aan de Engelse pers dat hij deze beslissing had gemaakt, omdat de Engelse aanvaller te weinig trainde. Sancho haalde op zijn beurt uit naar Ten Hag door hem op zijn Instagram flink aan te pakken. Daar was de Nederlander niet van gediend en dus zette hij Sancho terug naar de beloften, tot hij zijn excuus aanbiedt.

"Iedereen richt zijn kritiek op Sancho, maar daar ben ik het niet mee eens", vertelt Obi Mikel over de situatie. "Een manager kan dit soort dingen niet in het openbaar zeggen. Waarom verwacht je excuses als je allebei de publiciteit opzoekt? Dit had je achter gesloten deuren moeten oplossen. Je gooit hem nu gewoon voor de bus en dat kan niet. Sir Alex Ferguson had dit nooit zo opgelost."