'Topdeal lonkt voor Dumfries: Inter hoopt op verlenging en wil flink betalen'

'Topdeal lonkt voor Dumfries: Inter hoopt op verlenging en wil flink betalen'

10-10-2023 09:14

Internazionale wil dat Denzel Dumfries zijn handtekening onder een flink verbeterd contract gaat zetten, weet het Algemeen Dagblad. Het is de bedoeling dat de Oranje-international bijtekent tot medio 2029, terwijl zijn jaarsalaris dan minimaal zal verdubbelen.

Inter nam Dumfries twee jaar geleden voor zo'n vijftien miljoen euro over van PSV. De rechtsback is dat bedrag al meer dan dubbel en dwars waard geweest voor de club uit Milaan. Daardoor wil Inter Dumfries, die nu nog vastligt tot medio 2025, langer aan zich binden.

Het is dus de bedoeling dat de contractduur van de Nederlander met vier jaar wordt verlengd. Ook is Inter bereid om Dumfries een flink verbeterd salaris te bieden. De club heeft zijn eerste voorstel al gedaan, maar dat heeft het kamp-Dumfries nog niet geaccepteerd. De verwachting is dat de gesprekken in de komende weken geïntensiveerd gaan worden.

'Bronnen uit Italië verzekeren dat Internazionale de topdeal dit kalenderjaar nog hoopt af te ronden en Dumfries daarmee ook uit handen van andere Europese giganten te kunnen houden', zo klinkt het. Op dit moment is Dumfries in Zeist met het Nederlands elftal, al ontbrak hij maandag op de training vanwege privéomstandigheden.