Frankrijk ziet derde verdediger afhaken voor duel met het Nederlands elftal

Frankrijk ziet derde verdediger afhaken voor duel met het Nederlands elftal

09-10-2023 22:44
3

Ook Frankrijk blijft niet gevrijwaard van blessures in aanloop naar het EK-kwalificatieduel met Nederland. Bondscoach Didier Deschamps kan vrijdag in de Johan Cruijff Arena niet beschikken over William Saliba en Jules Koundé.

Onder meer RMC Sport spreekt van grote problemen in de verdediging van Les Bleus. Koundé viel zondagavond met een knieblessure uit bij FC Barcelona. Kort voor rust moest hij zich laten vervangen tijdens het La Liga-duel met Granada (2-2). Normaal gesproken is Koundé de eerste rechtsback van de Fransen. Met Jonathan Clauss en Benjamin Pavard houdt Deschamps nog wel twee opties over voor die plek.

In het hart van de defensie kampt Deschamps ook met de nodige hoofdbrekens. Saliba speelde zondag met Arsenal nog de Premier League-topper tegen Manchester City, maar is niet ongeschonden uit de strijd gekomen. Hij heeft zich ook afgemeld voor de EK-kwalificatieduels met Oranje en Schotland. Met Jean-Clair Todibo en Axel Disasi heeft Deschamps twee nieuwe mandekkers bij de selectie gehaald.

Update: Naast Saliba en Koundé moet Frankrijk nog een verdediger missen tegen het Nederlands elftal. Ook Bayern München-stopper Dayot Upamecano moet de komende EK-kwalificatieduels aan zich voorbij laten gaan, bevestigt de Franse bond. Deschamps heeft Malo Gusto bij de selectie gehaald als vervanger. Die laatste speelt net als Disasi bij Chelsea.