Oekraïens international nieuwe draaischijf bij Westerlo: Dit hadden we nodig

Oekraïens international nieuwe draaischijf bij Westerlo: "Dit hadden we nodig"

09-10-2023 12:19
2

Zaterdagavond boekte KVC Westerlo hun eerste overwinning van het seizoen tegen KV Kortrijk. Een enorme opluchting voor de Kemphanen, die de rode lantaarn zo doorgeven aan KV Kortrijk. Sergiy Sydorchuk lijkt de draaischijf te worden centraal op het middenveld bij Westerlo.

Kortrijk speelde een goede wedstrijd, en in de eerste helft had Westerlo het best wel moeilijk. Toch pakten de Kemphanen de volle buit. Sergiy Sydorchuk wist dat het een mentale kwestie was. “Iedereen besefte de ernst van de situatie, dus het was een belangrijke overwinning. Dit hadden we nodig”, klinkt het bij de 32-jarige Oekraïense international in Het Laatste Nieuws.

Sydorchuk kwam vorige maand over van Dynamo Kiev, waar hij maar liefst tien jaar actief was en twee landstitels pakte. “Ik ben hier nog maar vier weken. Het is niet zo evident om in een team te stappen dat het moeilijk heeft, maar ik vecht al mijn hele leven voor een plaats onder de zon”, zegt Sydorchuk.

De situatie in Oekraïne zorgde ervoor dat Sydorchuk op zijn 32 aan zijn eerste buitenlandse avontuur begon. Over zijn overstap naar Westerlo heeft hij tot nu toe zeker geen spijt. “Het voelt geweldig om weer in een vol stadion te spelen. België is een rustig land. Mijn familie is nu ook gearriveerd, dus ik vind het leven hier heel aangenaam”, klinkt het bij Sydorchuk.