Blessin tevreden na winst Union op STVV: ‘Niet gemakkelijk na Anfield …’

Blessin tevreden na winst Union op STVV: ‘Niet gemakkelijk na Anfield …’

09-10-2023 11:12

Missie volbracht voor Union Saint-Gilloise. Slechts drie dagen na hun trip naar Anfield wist de Brusselse ploeg opnieuw te overtuigen met een 0-4 overwinning op Sint Truiden VV. Alexander Blessin was na afloop een tevreden man. 

"Ik ben echt tevreden met de prestatie van het team", vertelde Union-coach Alexander Blessin aan Eleven Sports. "Er is altijd ruimte voor verbetering. Vooral in de eerste minuten vond ik dat we niet goed georganiseerd waren. We zagen dat Sint-Truiden kwaliteit had als ze ruimte kregen”, merkte de Duitser op, geciteerd door RTBF. 

Sint-Truiden kreeg twee goede kansen en dat had de wedstrijd mogelijk kunnen veranderen. Uiteindelijk herstelde Union goed en hebben de Brusselaars de rest van de wedstrijd goed kunnen controleren. 

“Het is een verdiende overwinning, maar voor mij was het belangrijkste dat we de wedstrijd serieus namen. Het is echt niet makkelijk om van Anfield naar het kunstgrasveld in Sint-Truiden te gaan”, geeft Blessin aan. “Het is een andere speelstijl die we moeten opleggen, dus respect voor het team dat het ons gelukt is.”