Zulte Waregem al in de eerste helft klaar met Beveren

8 oktober 2023 om 15:16

In de Challenger Pro League blijft Zulte Waregem ook na acht speeldagen in het spoor van Lommel. Zondag won Essevee immers met 0-3 bij Beveren. Aan de rust hadden de bezoekers al een dubbele voorsprong te pakken.

Vorig seizoen deed Beveren lang mee voor de prijzen, maar dit seizoen komt de ploeg maar niet op toerental. Dat was ook zondag het geval tegen Zulte Waregem. Essevee had nagenoeg vanaf de eerste minuut de match in handen. De vroege openingsgoal volgde via Traore.

Daarna trof Vossen het doelhout. Toch kon Zulte Waregm met een dubbele voorsprong gaan rusten met dank aan Gano, die vlak voor het rustsignaal scoorde. In de tweede helft prikte Zulte Waregem nog één keer raak. Ferreira zette zichzelf op het scorebord.

In de stand telt Zulte Waregem nu zestien punten en staat daarmee op een tweede plaats in de stand. Ook Club NXT telt na acht speeldagen zestien punten, maar scoorde twee keer minder dit seizoen. Lommel sluit de speeldag sowieso af als leider. De Limburgers wonnen vrijdag met 1-0 van SL16 FC en verzamelde dit seizoen al achttien punten .