Zuid-Korea met KAA Gent-speler Hong pakt goud op Asian Games

Zuid-Korea met KAA Gent-speler Hong pakt goud op Asian Games

07-10-2023 17:10
2

KAA Gent speler Hyun-seok Hong won zaterdagmiddag de Asian Games met Zuid-Korea. Het versloeg Japan in de finale. Hong keert vanuit China terug naar KAA Gent met een gouden medaille op zak, om na een maand afwezigheid opnieuw aan te sluiten bij de Buffalo’s.

Hong moest op de bank toekijken hoe Japan al in de tweede minuut op voorsprong kwam via Kotaro Uchino. Na 26 minuten kwam Zuid-Korea echter op gelijke hoogte. Kort na de rust kwam het zelfs 2-1 op voorsprong, waarna Hong in de 62e minuut mocht invallen. Het bleef 2-1, waardoor Zuid-Korea goud pakte op de Asian Games. Het is al de zesde keer dat Zuid-Korea de Asian Games kan winnen. De laatste keer was in 2018. Toen wist het ook Japan met 2-1 te verslaan.

Een mooie prijs voor Hong om aan zijn palmares toe te voegen. Wat daarnaast ook niet onbelangrijk is, is dat de KAA Gent middenvelder en zijn Zuid-Koreaanse ploegmaats op deze manier hun legerdienst ontlopen. In Zuid-Korea moet iedere man voor zijn 28e in principe 21 maanden militaire dienst gedaan hebben, tenzij ze hun land een grote dienst hebben bewezen op een andere manier. Heung-Min Son (Tottenham) en Kim Min-jae (Bayern München) wisten zo op dezelfde manier hun militaire dienst te ontlopen.