Kaminski kan Luton ondanks goede partij niet helpen aan punten tegen Tottenham

07-10-2023 15:45
1

Thomas Kaminski is er niet in geslaagd de nul te houden voor Luton Town. Onze landgenoot speelde een goede wedstrijd, maar zag Micky van de Ven toch het enige doelpunt van de wedstrijd scoren. Daardoor staat Tottenham voorlopig aan kop.

Spurs won vorige week zaterdag met 2-1 van Liverpool en hoopte dat knappe resultaat een passend vervolg te geven op bezoek bij promovendus Luton, waar Kaminski en Marvelous Nakamba (ex-Club Brugge) aan de wedstrijd begonnen. Richarlison slaagde er niet in om vanaf heel dichtbij binnen te werken. Op slag van rust dacht Tom Lockyer Luton op voorsprong te zetten, maar de VAR keurde de treffer uiteindelijk af.

Op slag van rust moest Spurs verder met tien man, toen Yves Bissouma zijn tweede gele kaart van de wedstrijd kreeg. Ondanks dat de ploeg van Postecoglou numeriek het onderspit moest delven, kwam het wel op voorsprong. Van de Ven scoorde op aangeven van James Maddison.

Luton wist in het restant van de wedstrijd niet meer op gelijke hoogte te komen. Door de nieuwe zege gaat Spurs in ieder geval voor even met twintig punten uit acht duels aan kop in de Premier League. Naaste achtervolger Manchester City heeft twee punten minder en speelt zondag de uitwedstrijd tegen Arsenal.