OHL ging voor komst van Zulte Waregem-spits, maar Gano weigerde: Puur mijn keuze

OHL ging voor komst van Zulte Waregem-spits, maar Gano weigerde: "Puur mijn keuze"

07-10-2023 16:16
2

Oud-Heverlee Leuven kent een bewogen seizoen en lijkt een jaar te gaan beleven waarin het zal moeten strijden tegen de degradatie. Marc Brys lag al onder vuur, maar die zocht lange tijd naar een nieuwe spits. Zo dacht hij ook aan de komst van Zinho Gano.

OHL haalde eind augustus Jonatan Braut Brunes, maar bij MIDMID onthult Zulte Waregem-spits Gano dat OHL ook even aan hem dacht. Tot een overgang tussen beide partijen kwam het echter niet.

"OH Leuven zou de transfersom gelegd hebben die Zulte Waregem vroeg, maar dat is puur mijn keuze geweest om niet naar Leuven te gaan", geeft de spits aan. Ook het buitenland was een optie voor Gano. Zo dacht hij aan een transfer richting Saudi-Arabië. "Als je drie of vier keer meer kunt gaan verdienen, dan denk je daar natuurlijk over na", aldus Gano.

Maar ook richting Saudi-Arabië verhuisde Gano uiteindelijk niet. "Zulte Waregem vroeg nog een redelijke prijs en dat is hun recht. Maar in die landen zijn ze niet zo happig om transfersommen te betalen. De clubs kwamen er niet uit en dan is het zo", besluit de spits. Gano bleef uiteindelijk bij Zulte Waregem, dat hij terug naar de Jupiler Pro League moet helpen. Na zes wedstrijden zit hij voorlopig aan vijf doelpunten.