Gano onthult moeilijke periode bij Moeskroen: "Verstraete dacht aan stoppen"

7 oktober om 18:42

Zinho Gano heeft al heel wat clubs op zijn CV staan. Eén van die clubs is Moeskroen, dat hem voor één seizoen leende van Club Brugge. Een prettige ervaring werd het echter niet voor de spits, die samen met Sven Dhoest en Birger Verstraete een bijzonder moeilijke periode kende.

In het seizoen 2014-2015 werd Gano samen met Dhoest en Verstraete uitgeleend aan Moeskroen. Een succes werd dat aanvankelijk niet. Het trio kwam amper tot nooit in actie en mocht enkel op de bank plaatsnemen. "We zijn toen te weten gekomen dat we enkel werden gehaald om genoeg Belgen te hebben op het wedstrijdblad", vertelt Gano bij MIDMID.

Het toenmalige Moeskroen was toen eigenlijk een satellietploeg van Lille OSC geworden, dat flink wat te zeggen had bij de club. "Zij waren de grote baas", gaat Gano verder. "Bijna al de spelers in onze kern waren eigenlijk spelers van Lille. Dus hun spelers moesten altijd spelen. Wat wij ook deden, we moesten altijd op de bank beginnen. Dat was heel moeilijk", aldus Gano.

Vooral Verstraete, die uiteindelijk twaalf keer speelde voor Moeskroen, leek het er moeilijk mee te hebben. "Op een bepaald moment vertelde hij mij dat hij eraan dacht om te stoppen met voetballen. Dat was echt een heel moeilijke periode voor ons", besluit Gano.

Verstraete stopte echter niet met voetballen en trok het seizoen daarop naar KV Kortrijk, waar hij helemaal doorbrak. Uiteindelijk speelde hij nog voor KAA Gent, 1. FC Köln, Royal Antwerp FC, KV Mechelen en Aris Thessaloniki. Hij speelde ook één partij voor de Rode Duivels.