Uitgespuwde Deila keert terug naar Sclessin: Beetje rumoer mag, maar agressie?

Uitgespuwde Deila keert terug naar Sclessin: "Beetje rumoer mag, maar agressie?"

06-10-2023 16:20
29

Standard Luik versus Club Brugge staat dit seizoen vooral in het teken van de beide trainers. Carl Hoefkens kreeg vorige winter nog de bons op Jan Breydel, terwijl Sclessin Ronny Deila rauw lust na de vertreksoap aan het einde van de voorbije jaargang. Die laatste kan dat begrijpen, maar trekt zelf alvast een grens.

"Een beetje rumoer, dat mag. Maar agressie?", vraagt Deila zich volgens Het Nieuwsblad openlijk af op zijn perspraatje. De Noor beseft uiteraard dat de Luikenaar niet meer door één deur met hem kunnen. Niet alleen verliet de succescoach Standard voor een rivaal, bovendien deed hij lange tijd alsof zijn neus bloedde, toen hij naar de transfer gevraagd werd.

Deila rekent erop dat iedereen zijn gezond verstand gebruikt. "Agressie zou raar zijn. Ik zie geen aanleiding voor de supporters om agressief te zijn", klinkt het. Daarnaast staan er natuurlijk drie belangrijke punten op het spel. De controverse rond zijn figuur zou Club Brugge kunnen benadelen, maar Deila maakt zich sterk dat alles in orde komt. "Wat de fans ook doen, het zal ons motiveren."