Club Brugge houdt nog eens de nul en dankt Vanaken voor zege tegen FK Bodø/Glimt

Club Brugge houdt nog eens de nul en dankt Vanaken voor zege tegen FK Bodø/Glimt

05-10-2023 20:41
27

In de Conference League heeft Club Brugge donderdag een zuinige zege geboekt. Blauw-Zwart kon eindelijk nog eens de nul houden en haalde het uiteindelijk met 0-1 van FK Bodø/Glimt dankzij een doelpunt van Hans Vanaken.

De voorbije negen duels kon Club Brugge de nul niet houden. Donderdag lukte het eindelijk wel. Bodø/Glimt kreeg wel telkens een goede kans in het begin van de eerste en de tweede helft, maar Mignolet hield Blauw-Zwart op de been.

Uiteindelijk had Club Brugge daardoor maar één doelpunt nodig om te winnen in Noorwegen. Vanaken schoof binnen na 20 minuten spelen op aangeven van Zinckernagel. De Deen kon de match tegen zijn ex-ploeg trouwens niet uitspelen door blessureleed.

Club Brugge kende al bij al weinig problemen met Bodø/Glimt. De grote kansen van Blauw-Zwart waren wel op één hand te tellen. Onder meer Buchanan liet het na om de match eerder te beslissen. Maar aan 0-1 had Club Brugge dus voldoende.

Opvallend: Lugano ging met 2-3 winnen op het veld van Besiktas. De Zwitsers staan daardoor aan de leiding in groep D met vier punten. Club Brugge telt ook vier punten, maar scoorde één keertje minder. Daarna volgen Besiktas en Bodø/Glimt met één punt.