Cobbaut (ex-Anderlecht): Kompany had geleerd van Guardiola, altijd open kaart

Cobbaut (ex-Anderlecht): "Kompany had geleerd van Guardiola, altijd open kaart"

05-10-2023 19:46

Elias Cobbaut, de verdediger van KV Mechelen, blikt terug op zijn periode bij RSC Anderlecht onder leiding van hoofdtrainer Vincent Kompany. Cobbaut wordt op dit moment gehuurd door Mechelen van het Italiaanse Parma.

Cobbaut verloor zijn basisplaats onder de leiding van Kompany bij Anderlecht. Cobbaut wordt ermee geconfronteerd dat Kompany te technisch wilde voetballen en dat Cobbaut daar als robuuste verdediger niet goed in paste. “Ja? Ik heb voetballend ook mijn kwaliteiten, hoor”, citeert Het Nieuwsblad.

Cobbaut vertelt verder dat Kompany destijds een nieuwe visie had als hoofdtrainer. “Kompany had veel geleerd van Pep Guardiola en had zijn visie, maar ik verwijt hem niets. Hij speelde altijd open kaart met mij en regelde niets achter mijn rug”, aldus Cobbaut.

Cobbaut zag dat er bij Anderlecht ineens erg veel concurrentie bij kwam. “Toen Wesley Hoedt werd gehaald en Hannes Delcroix terugkwam, begreep ik wel dat mijn situatie moeilijker zou worden. Kompany heeft me dat toen ook eerlijk gezegd”, besluit Cobbaut.

Anderlecht kocht Cobbaut in 2018 van Mechelen voor 3 miljoen euro. Vervolgens verhuurde Anderlecht Cobbaut aan Parma. De Italiaanse club was dusdanig tevreden over Cobbaut dat de ploeg de verdediger voor 3 miljoen over nam van Anderlecht. Vervolgens verhuurde Parma Cobbaut aan Mechelen, met Mechelen staat Cobbaut nu op de tiende plaats in de Jupiler Pro League.