Steijn over discussie met Avila (ex-Antwerp): 'Ik bepaal waar iedereen speelt'

Steijn over discussie met Avila (ex-Antwerp): 'Ik bepaal waar iedereen speelt'

05-10-2023 19:44
1

Volgens Maurice Steijn, de hoofdtrainer van Ajax, is er geen echte discussie geweest tussen hem en Gaston Avila over zijn positie. Eerder op donderdag kwam het nieuws naar buiten, dat de voormalige verdediger van Royal Antwerp FC had aangegeven dat hij alleen nog maar als centrumverdediger wilde spelen. Voor aanvang van het duel met AEK Athene zegt Steijn dat het anders is gegaan. 

"Zo is het niet gegaan", vertelt Steijn over de vermeende discussie die hij had met Avila bij Veronica. "Ik heb in het begin met hem gesproken over zijn posities, links centraal en linksback. Dat heeft hij ook allebei bij Antwerp gespeeld. Hij gaf aan dat zijn voorkeur wel in het centrum lag. Ik heb toen ook aan hem aangegeven dat ik hem ga gebruiken waar hij nodig is."

Volgens Steijn probeert hij Avila ook uit op andere posities, maar bepaalt hij uiteindelijk de plek en niet de Argentijn. "Ik heb hem op linksback gezet tegen Fortuna Sittard en als ik hem links centraal nodig heb dan zet ik hem daar. Ik kijk gewoon naar de balans in het team en spelers mogen best hun voorkeur aangeven. Terecht. Maar ik ben degene die bepaalt op welke positie ze uiteindelijk spelen."