Het begin van meer? Anderlecht speelt uitzonderlijk thuis op zaterdag

Het begin van meer? Anderlecht speelt uitzonderlijk thuis op zaterdag

05-10-2023 13:00
4

Opvallend zicht op de kalender: Anderlecht speelt deze week thuis op zaterdagavond. Dat gebeurt normaal nooit, maar het stadsbestuur heeft een uitzondering gemaakt voor de verjaardag van Paul Van Himst. 

Sinds 2013 heeft Anderlecht bijna nooit meer thuis gespeeld op een zaterdagavond. Dat heeft veel te maken met de politie, die de voorkeur geeft aan wedstrijden op zondag om de veiligheid te handhaven. Bovendien is ook parking een groot probleem op zaterdag, want het winkelcentrum Westland Shopping is dan open tot 20u. 

Anderlecht vroeg deze keer een uitzondering aan omdat het een lichtshow voorbereidt voor Van Himst. Die is uiteraard enkel zichtbaar na de zonsondergang. De fans zijn alvast heel blij met dit tijdstip, want die partij tegen KV Mechelen is al uitverkocht. De wedstrijd van zaterdag kan het begin zijn van meer. Als alles vlot zou verlopen, dan kan de Brusselse politie het licht op groen zetten voor meer zaterdagavondwedstrijden. 

Van Himst werd eigenlijk maandag al 80 jaar, maar wordt dus zaterdag in de bloemetjes gezet. Met 235 goals op 566 wedstrijden voor Anderlecht wordt hij gezien als één van de grootste Anderlecht-spelers uit de geschiedenis.