Mignolet met advies voor Liverpool – Union: “Anders heel de match hoongelach”

Mignolet met advies voor Liverpool – Union: “Anders heel de match hoongelach”

05-10-2023 10:38
14

Simon Mignolet, de doelman van Club Brugge, heeft een belangrijke tip voor Anthony Moris wanneer hij donderdagavond aantreedt tegen Liverpool op Anfield. Moris neemt het met Union op tegen Liverpool in de Europa League, Mignolet stond 6 jaar onder contract bij Liverpool.

Het bijzondere advies van Mignolet aan Moris gaat over een specifieke tribune op Anfield genaamd de Kop. Daar zitten volgens Mignolet de meest fanatieke Liverpool supporters. “Hij moet zeker de Kop groeten voor hij in doel gaat staan. Anders zal er een hele wedstrijd hoongelach in zijn richting klinken. De sfeer kan er echt een heksenketel zijn die kant”, citeert Het Belang van Limburg Mignolet.

Mignolet vertelt verder dat hij er op een gegeven moment wel aan gewend was bij Liverpool. Mignolet voor zijn Liverpool periode als Sunderland-doelman op bezoek. “Ik had van onze keeperstrainer dezelfde tip gekregen als de raad die ik nu aan Moris geef, maar ik wist niet wat ik moest verwachten dus liep ik met een bang hartje richting de Kop. Ik klapte bedeesd in mijn handen. Gelukkig werd ik daarna meteen door 50.000 fans toegeklapt en het was bovendien gemeend”, besluit Mignolet.

Mignolet heeft een flink verleden bij Liverpool, de doelman van Blauw-Zwart keepte maar liefst 204 matchen voor The Reds. In deze wedstrijden wist Mignolet 66 keer de 0 te houden.