Organisatoren WK 2030 bekend, jubileumeditie op drie continenten

Organisatoren WK 2030 bekend, jubileumeditie op drie continenten

04-10-2023 17:42
9

Marokko, Spanje en Portugal gaan het WK 2030 organiseren, zo heeft FIFA woensdag bekendgemaakt. Het wereldkampioenschap viert dat jaar zijn honderdste verjaardag, waardoor de constructie anders dan normaal is.

Het WK wordt namelijk in drie continenten afgewerkt. De openingswedstrijden van het WK worden gespeeld in Argentinië, Uruguay en Paraguay. Zuid-Amerika wilde aanvankelijk het hele toernooi toegewezen krijgen, aangezien het het continent gastheer was van het WK 1930. FIFA gaat hier niet in mee, maar wijst wel de eerste drie wedstrijden toe aan Zuid-Amerika.

Alle zes de gastlanden plaatsen zich automatisch voor het WK. Uruguay was gastheer en winnaar van het allereerste WK, Argentinië werd in de finale verslagen. Paraguay is het land vanuit waar de Zuid-Amerikaanse voetbalfederatie CONMEBOL regeert. IN 1930 was CONMEBOL nog de enige confederatie.

Na de drie eerste wedstrijden zal de rest van het toernooi gespeeld worden in Marokko, Spanje en Portugal. De openingsceremonie zal in Marokko plaatsvinden. <