LIVE: Antwerp beleeft nachtmerrie, Alderweireld mist strafschop (gesloten)

LIVE: Antwerp beleeft nachtmerrie, Alderweireld mist strafschop (gesloten)

04-10-2023 17:34 Laatste update: 20:40
40

Royal Antwerp FC neemt het in de groepsfase van de Champions League op tegen Shakhtar Donetsk. De Oekraïense ploeg komt naar De Bosuil voor de tweede match van de groepsfase. Het is aan de manschappen van hoofdtrainer Mark van Bommel om voor de eerste punten in de Champions League te gaan. VoetbalPrimeur.be geeft LIVE verslag van de match.

 

De Antwerpse verdediging staat in de Jupiler Pro League als een huis. Onder leiding van aanvoerder Toby Alderweireld heeft The Great Old al zes keer een clean sheet behaald in de laatste negen matchen. Tot nu toe is dat in de Champions League een ander verhaal, het grote FC Barcelona wist toch de gaatjes te vinden in de achterhoede en won met 5-0. Met Shakhtar presenteert zich een totaal andere opponent, het is de kampioen van Oekraïne die op bezoek komt bij de kampioen van België. Mark Van Bommel kiest voor Balikwisha. Kerk verhuist naar de bank, nadat de Nederlander tegen KV Mechelen startte. 

Opstelling Royal Antwerp FC: 

Shakhtar is niet meer het Shakhtar dat Europees veel indruk wist te maken met flink wat Goddelijke Kanaries in de selectie. De club heeft al flink geleden onder de oorlog tussen Oekraïne en Rusland. Met beperkte middelen en bijna een volledig Oekraïens elftal staat de ploeg van de Nederlandse hoofdtrainer Patrick van Leeuwen nu tegenover Antwerp. Shakhtar doet het nationaal gezien nog steeds goed, de ploeg staat ook nu weer op de eerste plaats. Antwerp staat momenteel vijfde in de Jupiler Pro League.

Opstelling FC Shakhtar Donetsk: