Ramos woest in Eindhoven: 'Verschrikkelijk, niet iedereen krijgt evenveel respect'

Ramos woest in Eindhoven: 'Verschrikkelijk, niet iedereen krijgt evenveel respect'

04-10-2023 12:29
1

Sergio Ramos heeft na het spectaculaire gelijkspel tussen PSV en Sevilla (2-2) geen goed woord over voor de arbitrage. Volgens de Spaanse routinier namen scheidsrechter Daniele Orsato en zijn assistenten een aantal dubieuze beslissingen.

"Verschrikkelijk", foetert Ramos, geciteerd door Spaanse media. "We zoeken niet naar excuses, maar de scheidsrechter was helaas een hoofdrolspeler." Ramos veroorzaakte de penalty voor de 1-1 van Luuk de Jong. "Daar kan de VAR toch helpen?", vraagt hij zich af. "Tegenwoordig heb je een kans om je fout te herstellen."

Orsato zag een overtreding in een duel tussen Ramos en Malik Tillman in het strafschopgebied en werd ook niet naar de kant geroepen door de VAR. Ramos: "Zelfs als je de beelden vijftig keer terugkijkt, zie je niet dat ik hem raak. Hij springt al en ik haal mijn voet weg. Maar dan zie ik de scheidsrechter een gek gezicht trekken en zeggen dat het allemaal heel duidelijk is..."

Ook de afgekeurde goal van Adrià Pedrosa, vanwege hands, irriteert Ramos. "Er ging veel mis. De goal van Adriá, die zogenaamde overtreding. Mensen zullen er weer van alles van vinden, maar niet elke club krijgt evenveel respect. Dat is het lot van Sevilla. Ik zou willen dat clubs als Lens, Sevilla en bijvoorbeeld Real Madrid evenveel respect genieten."