Ilias Moutha-Sebtaoui (Ex-Anderlecht): Ik wil me tonen op lager niveau

Ilias Moutha-Sebtaoui (Ex-Anderlecht): "Ik wil me tonen op lager niveau"

04-10-2023 12:12

Sinds vorige maand is Ilias Moutha-Sebtaoui aan de slag bij KVK Tienen in de Eerste Amateursklasse. De 24-jarige Belg wil zich nu bewijzen op een lager niveau, om zo terug prof te worden.

Ilias Moutha-Sebtaoui speelde in de jeugd van Standard en maakte tussen de U15 en U19 deel uit van de Belgische nationale jeugdselecties. Om zich verder te ontwikkelen maakte hij als 16-jarige de overstap naar Manchester United. Hij voetbalde er bij de U18 en U23 en werd er naar eigen zeggen erg goed ontvangen. "Een mooie periode waarin ik veel voetbalwaarheid heb opgedaan", klinkt het bij de doelman in Het Nieuwsblad.

Moutha-Sebtaoui keerde terug naar België en ging aan de slag bij RSC Anderlecht. Zijn contract werd er na de beloften echter niet verlengd. Na omzwervingen bij Sporting Charleroi en Dudelange (in Luxemburg), kwam Moutha-Sebtaoui bij Beerschot terecht. Hij was echter slechts derde in de pikorde na doelmannen Bill Lathouwers en Davor Matijas. "Het is frustrerend om tweede of derde doelman te worden, wat ik al iets te vaak in mijn carrière moest meemaken", zegt Moutha-Sebtaoui.

"Ik wil me te tonen op een lager niveau om daarna op te klimmen en prof te worden. Of ik nu zondag tegen Virton al zal spelen weet ik nog niet, maar ik ben er hoe dan ook klaar voor om eerste doelman te worden", besluit Moutha-Sebtaoui.