Kompany en Burnley pakken levensbelangrijke driepunter in kelderkraker tegen Luton

03-10-2023 22:30 Laatste update: 22:40
21

Na een één op achttien heeft Vincent Kompany samen met Burnley zijn eerste PL-zege kunnen boeken. In het levensbelangrijke duel tegen Luton Town klaarden Lyle Foster en Jacob Bruun Larsen de klus voor Burnley: 1-2.

Met Burnley FC en Luton Town stonden twee degradatiekandidaten tegenover elkaar in het inhaalduel. Een partij die dus absoluut gewonnen moest worden door Kompany en zijn jongens. De bezoekers uit Burnkey, met onder meer Al-Dakhil, Cullen Berge en Foster in de ploeg hadden traditiegetrouw ook het meeste balbezit en wisten daaruit ook de beste kansen te puren.

Scoren leek er niet in te zitten, maar daar kwam in het slot van de eerste helft toch verandering in nadat Foster de eerste echt grote kans voor Burnley voorbij Kaminski wist te plaatsen.

Luton probeerde in de tweede helft nog tegen te prikken en wist ook enkele kansen bij elkaar te voetballen, zonder ook echt heel gevaarlijk te zijn. Het kwam wel steeds beter in de partij en wist uiteindelijk meer dan tien keer op doel te schieten.

De thuisploeg maakte stilaan aanspraak op een treffer én werd uiteindelijk ook beloond voor de vele aanvalsgolven. In minuut 84 bracht Adebayo de bordjes weer op gelijke hoogte, al bleef die niet al te lang staan. Nog geen minuut later prikte Burnley via Bruun Larsen alweer tegen en kon de Deen de 1-2 eindstand op het scorebord zetten.

Dankzij de zege stijgt Burnley naar een achttiende plek, maar bevindt het zich nog steeds in de degradatiezone. De ploeg van Kompany telt nu vier punten, evenveel als nummer zeventien Luton en nummer zestien Everton.