Van Himst over RSC Anderlecht: Er mag wat meer beweging in, aantrekkelijker

Van Himst over RSC Anderlecht: "Er mag wat meer beweging in, aantrekkelijker"

03-10-2023 11:16
1

Paul Van Himst, het RSC Anderlecht-icoon kreeg op zijn 80e verjaardag bezoek van Peter Vandenbempt. Van Himst deelde zijn mening over het huidige paars-wit. De winnaar van 4 Gouden Schoenen, 8 nationale titels en 4 Belgische bekers, wist ook als hoofdtrainer Anderlecht naar de UEFA-cup te leiden.

Van Himst vertelt dat hij vindt dat het voetbal van Anderlecht vloeiender mag. "Maar als je ziet hoe het nu gaat: zonder eigenlijk schitterend te voetballen staan ze mee vooraan. De andere ploegen laten punten liggen. Tot 3 weken geleden waren Brugge en Gent de beste ploegen, maar ze winnen nu moeilijk hun matchen", vertelt Van Himst aan Vandenbempt en Sporza.

Van Himst volgt het Anderlecht van hoofdtrainer Brian Riemer nog altijd op de voet. Van Himst hoopt dat het niet al te lang meer duurt voordat Anderlecht weer eens kampioen wordt van de Jupiler Pro League. "Ik hoop dat ik geen 100 moet worden om Anderlecht nog een keer kampioen te zien spelen", deelt Van Himst.

Van Himst vindt dat het veldpsel van Anderlecht wat vlotter mag, dat is volgens Van Himst ook prettiger voor het publiek van paars-wit. “Er mag wat meer beweging zijn, dat is aantrekkelijker voor de mensen. Riemer zegt zelf dat hij naar een ploeg wil evolueren die bijna elke week dezelfde is en dan zou het voetbal vanzelf beter moeten zijn", besluit Van Himst.