'Begeerde Frimpong hakt knoop door en maakt keuze over toekomst bij Leverkusen'

'Begeerde Frimpong hakt knoop door en maakt keuze over toekomst bij Leverkusen'

03-10-2023 08:55
1

Jeremie Frimpong en Bayer Leverkusen blijven elkaar trouw. Dat meldt Fabrizio Romano. De 22-jarige rechtervleugelverdediger staat op het punt om zijn handtekening te zetten onder een nieuw contract. 

Frimpong gaat bijtekenen tot medio 2028, weet Romano. De wingback werd afgelopen seizoen verkozen tot de beste speler van de Bundesliga op zijn positie. Die knappe prestatie leverde hem de interesse op van Europese topclubs, maar die clubs lijken Frimpong voorlopig van hun lijst met kandidaten te kunnen schrappen. 

De Nederlander met Ghanese roots ligt momenteel nog tot de zomer van 2025 vast bij Leverkusen. In het geval dat hij niet zou bijtekenen, zou een transfer komende zomer een logische vervolgstap zijn. Zover zal het echter niet komen, verwacht Romano. 

De Italiaanse transferexpert verwacht dat Leverkusen het nieuws op korte termijn wereldkundig zal maken. De Duitse club, die getraind wordt door Xabi Alonso, betaalde begin 2021 elf miljoen euro aan Celtic voor de diensten van de opkomende verdediger. Sindsdien is hij niet meer weg te denken uit de basiself van Leverkusen. Tot dusver speelde hij al 103 officiële wedstrijden, waarin hij goed was voor dertien doelpunten en 23 assists.