Transfermarkt schat Gano duurste speler van CPL, Anderlecht en Club op podium

Transfermarkt schat Gano duurste speler van CPL, Anderlecht en Club op podium

02-10-2023 22:16
5

Transfermarkt is begin oktober met een update gekomen rond de marktwaardes in de Challenger Pro League. SV Zulte Waregem beschikt volgens de gespecialiseerde website over de duurste selectie van alle zestien clubs.

Op papier werd Zulte Waregem voor aanvang van het seizoen al tot titelfavoriet gebombardeerd, aangezien ronkende namen als Zinho Gano, Ruud Vormer en Jelle Vossen aan boord waren gebleven. Die kwaliteit vertaalt zich ook in hoge marktwaardes. In totaal zou de gehele spelerskern neerkomen op een slordige twaalf miljoen euro. Geen enkele andere club uit de Challenger Pro League komt in de buurt.

Niet toevallig beschikt Essevee ook over de meest waardevolle speler uit de hele reeks. Doelpuntenmaker Gano zou volgens Transfermarkt het meeste geld moeten kosten. Hij staat op anderhalf miljoen euro, een waarde die niet veranderd is overigens. Op het podium wordt hij geflankeerd door jongelingen van RSCA Futures en Club NXT, met name Nilson Angulo en Romeo Vermant, die allebei 1,2 miljoen waard zijn. Die laatste is uitstekend uit de startblokken geschoten met vier goals en twee assists.

Verder zijn nog enkele andere jonge talenten uit de competitie erop vooruit gegaan, zoals Abdoulaye Traoré (Zulte Waregem, nu 750.000 euro) en Dermane Karim (Lommel SK, 900.000 euro). Met deze update richtte Transfermarkt zich voor het overige vooral op een 150-tal spelers die nog geen precieze marktwaarde hadden meegekregen. Dat is nu wel het geval.