De teller tikt door, Genk kon al 154 dagen thuis niet winnen in Jupiler Pro League

De teller tikt door, Genk kon al 154 dagen thuis niet winnen in Jupiler Pro League

01-10-2023 19:32 Laatste update: 02-10-2023 19:20
6

KRC Genk heeft zondag opnieuw op eigen veld niet kunnen winnen. Tegen KVC Westerlo slikte het in de slotfase de 3-3. Het is al de 7e thuismatch op rij in de competitie die Genk niet wist te winnen.

Genk speelde dit seizoen 9 duels. Daarin verzamelden de Limburgers 14 punten. Opvallend, slechts 4 van die punten raapte de club in de Cegeka Arena. Genk speelde dit seizoen al 5 keer thuis. Bij de eerste thuismatch van het seizoen verloor het verrassend met 0-1 van KAS Eupen. Al na 2 minuten kopte Regan Charles-Cook de enige treffer van het duel tegen de touwen.

Op jacht naar eerste thuiszege
Na de nederlaag tegen de Panda's speelde Genk dit seizoen in de Cegeka Arena 4 keer gelijk. In augustus kwam het niet verder dan een 0-0 tegen Charleroi. Daarna volgde de 1-1 draw tegen RSC Anderlecht. Pas in de 97e minuut kreeg Tolu Arokodare de eindstand op het bord. Ook tegen STVV leek Genk op weg naar een nederlaag. Aan de rust stond het immers 0-3 achter, maar toen het eindsignaal klonk, stond er 3-3 op het scorebord. Dat was ook zondag de uitslag tegen KVC Westerlo. Tuur Rommens zorgde er in de 88e minuut voor dat Genk dit seizoen op jacht blijft naar een eerste thuiszege. Genk is trouwens niet de enige ploeg in de Jupiler Pro League die seizoen nog niet op eigen veld kon winnen. Dat geldt ook voor Standard (2 op 12) en KVC Westerlo (0 op 12).

Titel kwijt door gelijkspel
Voor de laatste driepunter van Genk in de Cegeka Arena moeten we al 154 dagen terug in de tijd. In de Champions' Play-Offs kregen de Limburgers Club Brugge over de vloer. Genk haalde het met 3-1. Daniel Muñoz, Mark McKenzie en Joseph Paintsil tekenden voor de Genkse treffers. Nadien speelde Genk nog in Play-Off 1 op eigen bodem gelijk tegen Union (1-1) en Royal Antwerp FC (2-2). Vooral die laatste draw was pijnlijk. Door een goal van Toby Alderweireld in de 94e minuut werd niet Genk, maar Antwerp kampioen.

Genk, de primus op verplaatsing
Genk mag in de competitie dan thuis niet veel punten pakken. Op verplaatsing is het in de Jupiler Pro League momenteel de primus van de klas. De Limburgers speelden dit seizoen 4 keer op verplaatsing en pakten in die matchen 10 punten. Qua punten op verplaatsing mogen Union (9 punten) en het trio KAA Gent, Standard en RSC Anderlecht (8 punten) mee op het podium.

Europees thuis net wat beter
Tot slot kijken we ook nog even naar de Europese thuismatchen van Genk. Enkel tegen Adana Demirspor (2-1) kon het winnen in de Cegeka Arena. Tegen Servette FC (1-1), Olympiakos (1-1) en Fiorentina (2-2) speelden de Limburgers telkens op eigen bodem gelijk.