Standard zet reeks zonder nederlagen voort en boekt winst tegen OHL

30-09-2023 20:10
14

Standard is bezig aan een hevige opmars en heeft ook tegen Oud-Heverlee Leuven punten kunnen sprokkelen. Het was nota bene ex-OHL'er Kamal Sowah die de Rouches de zege schonk: 1-2.

Oud-Heverlee Leuven en Standard presteerden met een twaalfde en een dertiende plek in de stand onder de verwachtingen en hoopten snel op beterschap. Bij de Rouches leek die er wel stilaan te komen, al moest het na vier wedstrijden zonder nederlaag ook bevestigen tegen OHL.

Beide teams zorgden alvast voor een bijzonder boeiende eerste helft, met twee ploegen die in een interessante openingsfase ook verschillende kansen bij elkaar wisten te voetballen. Het doelpunt viel niet, waarna de wedstrijd door veel slordigheden verwaterde.

Dat doelpunt leek er ook niet meer te gaan komen voor rust, maar net voor de koffiepauze kon Kanga met een knappe treffer dan toch de debatten openen en Standard op voorsprong brengen.

In die tweede helft moest OHL de bakens verzetten tegen een Standard nog maar zeven tegendoelpunten slikte. Geen makkelijke karwei, al slaagden de Leuvenaren er na een uur toch in om doelman Arnaud Bodart te verslaan na een heerlijke treffer van Hamza Mendyl.

Het momentum hevelde daarop helemaal over naar OHL, dat de meeste kansen bij elkaar wist te voetballen. Coach Carl Hoefkens greep in met drie wissels, die de wedstrijd weer in evenwicht konden brengen.

Er kwam uiteindelijk ook nog een winnaar uit de bus in de wedstrijd. Nota bene Kamal Sowah, die enkele mooie jaren beleefde bij OHL, zag zijn schot tien minuten voor tijd door Pletinckx in doel gedevieerd worden en hielp Standard zo aan de winst.