Aangename topper tussen Club Brugge en KRC Genk kent geen winnaar

28-09-2023 22:45
102

Club Brugge en KRC Genk hebben elkaar donderdag in evenwicht gehouden. Beide ploegen namen elk één helft voor hun rekening en de match in het Jan Breydelstadion eindigde uiteindelijk op een 1-1 gelijkspel.

Voor de match stal Lang de show. De Nederlander kwam afscheid nemen van zijn voormalige ploeg. Na het eerste fluitsignaal was het evenwel Genk dat de wet dicteerde in het Jan Breydelstadion.. De eerste twee prikken leverden niets op waarna Club Brugge in de openingsfase niet verder kwam dat een scherpe voorzet van Odoi, die was na 10 minuten spelen al de geblesseerde Sabbe komen vervangen.

Genk was baas in de eerste helft en kreeg ook de nodige kansen. Het vizier van Zeqiri en Fadera was evenwel niet goed afgesteld. Toen Genk de bal toch tussen de palen kreeg, was Mignolet de spelbreker van dienst. Club Brugge kreeg voor de rust geen enkele keer het leer tussen de palen. De laatste kans van Genk voor de rust leverde dan toch een verdiende voorsprong op. Munoz kwam goed op en bediende Heynen, die slim El Khannous aan de tweede paal vond. De Marokkaan scoorde in zijn tweede match op rij.

Blessure Heynen kantelpunt
Na de rust leek Genk alles onder controle te hebben tot Heynen een blessure opliep. Na het uitvallen van de middenvelder keerde de match. Zijn vervanger Aziz kreeg amper een poot aan de grond. Terwijl aan de andere kant verloren zoon Balanta wel goed wist in te vallen. Club Brugge kreeg na de rust wel kansen en op aangeven van De Cuyper kopt Vanaken raak. Na de 1-1 voelde Club Brugge dat er meer in zat, maar de winnende treffer kwam er niet.