Clement over de talenten bij Club Brugge en Genk: Basis van het Belgisch voetbal

Clement over de talenten bij Club Brugge en Genk: "Basis van het Belgisch voetbal"

28-09-2023 09:50
18

Philippe Clement laat zich bij Sporza uit over de talenten die doorbreken bij Club Brugge en Racing Genk. Daarnaast blikt hij terug op de perioden bij zijn ex-clubs. Donderdagavond staan Club en Genk recht tegenover elkaar in de Jupiler Pro League.

Clement is onder de indruk van de kwaliteit en het potentieel van de jonge spelers in Brugge. Antonio Nusa, Maxim De Cuyper, Jorne Spileers en Kyriani Sabbe zijn echter geen onbekende namen voor hem. "Ik had de doorbraak van Nusa zelfs nog vroeger verwacht", voegt Clement eraan toe.

Clement benadrukt dat er ook in Genk altijd nieuwe spelers uit de academie blijven doorstromen. "Ik vind het positief dat er verschillende clubs zo hard inzetten op hun jeugdopleiding. Dat blijft toch de basis van het Belgische voetbal", zegt Clement.

Aan zijn perioden bij beide clubs koestert Clement naar eigen zeggen alleen maar geweldige herinneringen. Als speler en trainer pakte hij maar liefst 14 prijzen bij Club en Genk. "Het is niet zo dat ik thuisblijf om hun matchen te bekijken, maar ik ben wel nog steeds supporter en bekijk veel samenvattingen", klinkt het bij Clement.