Verstraete over periode bij Antwerp: Kan moeilijk tegen de bierkaai vechten

Verstraete over periode bij Antwerp: "Kan moeilijk tegen de bierkaai vechten"

27-09-2023 18:29

Birger Verstraete ruilde in de zomerse mercato Royal Antwerp FC in voor het Griekse Aris Saloniki. De middenvelder blikt terug op zijn periode bij Antwerp. Verstraete geeft aan dat hij wist toen hoofdtrainer Mark van Bommel arriveerde, het klaar was voor hem op De Bosuil.

De 29-jarige Verstraete heeft 81 matchen bij Antwerp op zijn naam staan, toch wist hij toen hoofdtrainer Van Bommel arriveerde dat het snel klaar was. “Nieuwe trainer, nieuwe wetten. Zo gaat dat in het voetbal. Ik vertrok op vakantie, keerde terug en wist direct hoe laat het was, daarvoor ben ik clever genoeg”, citeert Het Belang van Limburg Verstraete.

Verstraete werd vervolgens gevraagd of hij liever voor zijn plek bij Antwerp was gegaan dan dat hij werd uitgeleend aan KV Mechelen. “Als er letterlijk tegen jou gezegd wordt ‘We gaan jou niet meer selecteren’, dan kan je moeilijk tegen de bierkaai vechten”, deelt Verstraete.

Verstraete geeft ook nog een inkijkje hoe dat in zijn werking ging op het kantoor bij technisch directeur Marc Overmars.  “Die zei: ‘We moeten noodgedwongen budget vrijmaken’. Ik mocht, met lichte aandrang, vertrekken”, besluit Verstraete.

Verstraete speelde in totaal 81 matchen bij The Great Old. De verdedigende middenvelder wist hierin vier keer te scoren en leverde vijf assists af aan zijn ploegmaats. Zijn huidige ploeg Aris Thessaloniki staat op dit moment zesde op het hoogste niveau in Griekenland.