Onuachu (ex-Genk) maakt meteen indruk in Turkije: “Zie hem twintig goals scoren

Onuachu (ex-Genk) maakt meteen indruk in Turkije: “Zie hem twintig goals scoren"

27-09-2023 11:46 Laatste update: 12:03
1

Paul Onuachu, voormalige Gouden Schoen en spits van KRC Genk, leek even op de dool te zijn na een mislukt avontuur in de Premier League bij Southampton. De goalgetter lijkt ondertussen terug een plekje gevonden te hebben en hij heeft een vliegende start genomen in Turkije. 

De Nigeriaanse spits belandde afgelopen zomer bij het Turkse Trabzonspor en heeft er na twee wedstrijden meteen zijn stempel kunnen drukken. Onuachu was er al goed voor twee doelpunten en een assist.  Turkije-kenner Fuat Capa getuigt in Het Belang van Limburg. “Je merkt wel dat hij sinds januari amper gevoetbald heeft. Hij kan het nog niet aan om 90 minuten lang te spelen.”

“Hij is er perfect begonnen”, klinkt het bij Capa. “Ik heb zijn beide wedstrijden gezien. Bij zijn debuut thuis tegen Besiktas maakte hij al meteen zijn eerste doelpunt. Tegen Hatayspor scoorde hij opnieuw en gaf hij ook nog eens een assist. Ik zie hem dit seizoen wel twintig keer scoren. Hij past goed in de Turkse competitie”

“We weten allemaal dat hij een goede spits is, die straffe statistieken kan laten optekenen. Dat hij vijftig goals zal maken, durf ik niet te voorspellen. Maar ik zie hem wel twintig keer scoren. Onuachu past goed in de Turkse competitie, die zoals de Belgische best fysiek is. Het tempo ligt iets lager, duelkracht is dan wel weer belangrijker.”