OFFICIEEL: El Âdfaoui (15) verlaat RSC Anderlecht voor KAA Gent

OFFICIEEL: El Âdfaoui (15) verlaat RSC Anderlecht voor KAA Gent

26-09-2023 12:46 Laatste update: 14:23
9

De 15-jarige Mohammed El Âdfaoui werd vandaag aangekondigd bij KAA Gent. De linksvoetige verdedigende middenvelder komt over van de jeugd van RSC Anderlecht. Gent reageert enthousiast op hun nieuwe aanwinst.

El Âdfaoui speelde sinds zijn 8e voor Anderlecht, maar ruilt nu Neerpede in voor de jeugd van Gent. Hij tekende een profcontract tot 2026. Opvallend is dat El Âdfaoui nog maar 15 is maar zal aansluiten bij de U18 van De Buffalo’s.

Emilio Ferrera, hoofd van de jeugdopleiding van Gent klinkt alvast enthousiast. "Mohammed en zijn entourage hebben gemerkt dat de jeugdwerking van KAA Gent de voorbije jaren een positieve reputatie opgebouwd heeft", zegt Ferrera via de officiële kanalen van Gent.

Ferrera gaat verder in op de kwaliteiten van El Âdfaoui. "Mohammed combineert loopvermogen met een goeie technische vaardigheid op de korte ruimte. Hij kan het spel versnellen, heeft overzicht, en is een werker met een goeie mentaliteit. Veel karakteristieken dus die nodig zijn om het te maken", besluit Ferrera.