Deila kan niet lachen om prestatie van Club Brugge: Slecht begonnen, te passief

Deila kan niet lachen om prestatie van Club Brugge: "Slecht begonnen, te passief"

24-09-2023 22:11
28

RSC Anderlecht en Club Brugge hebben de verwachtingen die nu eenmaal altijd rond hun onderlinge confrontaties hangen, niet kunnen inlossen. Na een eerder povere partij stond een doffe 1-1 op het scorebord. Ronny Deila zag zijn troepen een wedstrijd met twee gezichten afwerken.

Vooral over de aanvang van Club Brugge kon Deila allerminst tevreden zijn. "Ik denk dat we slecht aan de wedstrijd begonnen. We waren veel te passief", wijst hij zijn manschappen terecht bij Sporza. Dat duurde zo'n twintig minuten lang, moest Deila vaststellen. Daarin had Anderlecht vaak de bal en controle, zonder al te veel gevaar te stichten, vindt de Club-trainer. "Die goal valt ook uit het niets."

In de kleedkamer haalde Deila vervolgens een peptalk boven, waarna Club een ander gelaat toonde na rust. "We hebben hen onder druk gezet en we zijn blij met de tweede helft. Dat we maar één doelpunt slikken in 90 minuten tegen Anderlecht, dat is ook iets positief om mee te nemen", bekijkt hij het glas uiteindelijk halfvol. Het tweede bedrijf had weinig om het lijf. Veel doelrijpe kansen vielen er dan ook niet te aanschouwen.

Ook Deila had ondanks de beterschap toch wat meer dreiging verwacht. "We misten zelf die offensieve kracht die we tegen Besiktas wel hadden", klinkt het. Langs de neus weg legde hij de schuld daarvoor ook bij de grasmat, die er volgens Deila niet geweldig bij lag. Hoe dan ook betekende de 1-1-eindstand het tweede gelijkspel voor Club in deze competitie. In totaal heeft het nu veertien punten op de teller.