Degryse voor RSCA – Club Brugge: “Hazard op 10 met Rits en Delaney in zijn rug”

Degryse voor RSCA – Club Brugge: “Hazard op 10 met Rits en Delaney in zijn rug”

24-09-2023 14:14
4

Marc Degryse kruipt in het hoofd van RSC Anderlecht-hoofdtrainer Brian Riemer. Volgens de analist moet Riemer starten met Thorgan Hazard tegen Club Brugge. Degryse zag dat Anderlecht niet aanvallend genoeg was tegen KV Kortrijk.  

Degryse geeft aan dat hij zelf niet zou twijfelen over het inzetten van Hazard bij Anderlecht. “Als hij dan aangeeft fit te zijn, zet ik hem altijd. Ik zou hem dan ook in een centrale rol uitspelen, op de ‘10' met Mats Rits en Thomas Delaney in zijn rug. Na dat gelijkspel in Kortrijk gaf ik dan wel aan dat Anderlecht aanvallender moet durven spelen op dat middenveld, maar tegen Club... Rits heeft ook het voordeel dat hij Vanaken goed kent”, deelt Degryse via Het Laatste Nieuws.

Degryse meldt dat hij Leoni buiten de basis zou houden bij Anderlecht tegen Club Brugge. Volgens Degryse zijn Rits en Delaney belangrijk tegenover Hans Vanaken en Hugo Vetlesen. “Als hij (Rits) en Delaney zich ontfermen over Vanaken en Vetlesen, kan Hazard zich aanvallend uitleven tegenover Onyedika, dan is Leoni het grootste slachtoffer”, besluit Degryse.

Verder geeft Degryse aan dat hij voor een 4-3-3 formatie zou kiezen met echte flankspelers Francis Amuzu en Anders Dreyer. Volgens Degryse heeft Dreyer een mentale boost gekregen na zijn late gelijkmaker tegen Kortrijk. Een 4-3-3 opstelling kan zich beter spiegelen aan Club Brugge meent Degryse.