Kompany en Burnley waren dicht bij, maar verliezen van Man United

23-09-2023 23:23
6

Burnley FC en Vincent Kompany wisten ook tegen Manchester United niet te winnen. Manchester United heeft zaterdagavond voor het eerst sinds 26 augustus een wedstrijd gewonnen. Bruno Fernandes was verantwoordelijk voor het doelpunt waardoor Man United een sobere 0-1 zege heeft geboekt.

Kompany had een basisplaats voor Rode Duivel Ameen Al-Dakhil en na 20 minuten bracht Kompany Rode Duivel Mike Trésor het veld in. Manchester United had ook wat verrassingen in het veld. Zo was er een basisplaats voor Jonny Evans. De veteraan speelde in 2015 zijn laatste wedstrijd voor The Red Devils. Burnley toonde zich dominant en had veruit het meeste balbezit, maar dit kon niet worden omgezet in doelpunten.

De opvallende Evans leek United in de eerste helft op voorsprong te zetten, maar de VAR stak daar uiteindelijk een stokje voor. United kon voor de theepauze alsnog juichen. Fernandes, die geposteerd stond op de rechterflank, volleerde schitterend raak. De voorsprong was niet terecht te noemen, want Burnley was in het eerste bedrijf een aantal keer zeer gevaarlijk. United werd zelfs een keer gered door het houtwerk.

In de tweede helft wisten beide ploegen niet meer op het scorebord te verschijnen. Door de nederlaag blijft Burnley de rode lantaarn dragen in de Premier League. De ploeg heeft na vijf gespeelde matchen slechts 1 punt verzameld.