OH Leuven boekt tweede overwinning van het seizoen uit bij Mechelen

23-09-2023 20:17
14

OH Leuven pakt de tweede driepunter van het Jupiler Pro League-seizoen uit bij KV Mechelen. Namens Leuven wisten Jon Dagur Thorsteinsson en Youssef Maziz te scoren. Namens Mechelen scoorde Patrick Pflücke.

KV Mechelen ontving OH Leuven in de achtste speelronde van de Jupiler Pro League. Na 1 minuut wist Jon Dagur Thorsteinsson direct de score te openen namens Leuven. Mechelen had de bal, maar werd verrast door Leuven. Nsingi vond Thorsteinsson via een snelle omschakeling en de IJslander wist vervolgens knap af te ronden.

Leuven toonde zich een stuk feller dan Mechelen en dit leverde na 15 minuten een penalty op. Doelpuntenmaker Thorsteinsson ging achter de bal staan, maar de Mechelse doelman Coucke wist de penalty te stoppen, waardoor het 0-1 bleef.

Leuven toonde zich erg scherp in de tegenstoot, maar Mechelen begon wat meer grip te krijgen op de wedstrijd. Ver in de blessuretijd van de eerste helft wist Leuven de voorsprong te verdubbelen. Nsingi dribbelde zich fraai door de Mechelse verdediging. Zijn schot werd vervolgens gekeerd maar Youssef Maziz kon de rebound afronden.

Na de rust kwam Malinwa zeer scherp uit de kleedkamers. De ploeg wist via Patrick Pflucke direct te scoren in de 46e minuut. Er werd wat gerommeld in de zestienmeter van Leuven, waarna de bal voor de voeten kwam van Pflucke. Via een halve volley knalde de Duitser de bal binnen.

In de daaropvolgende fase was het aan Mechelen om op zoek te gaan naar de gelijkmaker. De ploeg had moeite om dit daadwerkelijk te forceren en Leuven leek het wel goed te vinden. In de 80e minuut dacht Thorsteinsson de 1-3 te maken, maar Dom die in de lijn van het schot stond, stond buitenspel.

In de slotfase kon Mechelen geen overtuigend slotoffensief meer brengen waardoor de drie punten naar Leuven gingen.