Iemand als Vetlesen bij Club Brugge vind ik niet beter dan Rits

"Iemand als Vetlesen bij Club Brugge vind ik niet beter dan Rits"

23-09-2023 17:01
50

Club Brugge nam deze zomer afscheid van Mats Rits, die verrassend koos voor een transfer naar aartsrivaal RSC Anderlecht. Glenn De Boeck vraagt zich af of Club Brugge wel een juiste beslissing nam om Rits te laten gaan.

Club Brugge investeerde de voorbije twee seizoenen stevig op de positie van Rits en haalde onder meer Casper Nielsen en Hugo Vetlesen. Die laatste kostte zo'n acht miljoen euro en liet al bijzonder mooie dingen zien. Toch gelooft De Boeck dat Club Brugge een fout beging.

"Ik heb het gevoel dat Club Brugge vooral vernieuwing wou na een mislukt seizoen", geeft hij aan bij DAZN. "Ook voor de fans. Iemand als Vetlesen vind ik niet beter dan Rits. Het is niet beter, alleen is het een andere naam", aldus de voormalige speler van Anderlecht.

Volgens hem wilde Club Brugge dan ook vooral wat nieuwe spelers in huis halen. "Het gaat puur om vernieuwing, al snap ik het ergens wel als je al zit met Mignolet, Vanaken, Mechele… Dat zijn zekerheden die blijven en dan is het makkelijker om rond de posities van die spelers andere mensen te gaan brengen. Ik denk dat je het vertrek van Rits eerder in dat perspectief moet zien", klinkt het.