Tuchel deelt boodschap mee aan Bayern- bankzitter: 'Blijf vechten'

Tuchel deelt boodschap mee aan Bayern- bankzitter: 'Blijf vechten'

23 september om 14:01

Het lijkt erop dat Thomas Tuchel het dit seizoen nog niet heeft op Bayern München-spelers met een Ajax-verleden. Nadat hij eerder al aangaf dat Matthijs de Ligt de komende tijd bankspeler is, heeft hij op zijn laatste persconferentie diezelfde boodschap voor Noussair Mazraoui

Mazraoui moet de laatste Bundesliga-wedstrijd ook genoegen nemen met een plek op de bank en volgens Tuchel blijft dat nog wel even zo. Een kans is er in ieder geval zeker wel. "Vechten, vechten, vechten", luidt het advies van de Duitse trainer. "Hij weet ook dat er mogelijkheden gaan komen en dan moet hij er gewoon staan." Ook De Ligt is momenteel bankzitter bij Bayern, net als Ryan Gravenberch en Daley Blind dat steevast waren vorig seizoen.

Na het vertrek van de vaste rechtsback Benjamin Pavard leek er een plekje vrij te komen voor Mazraoui, maar de plek van de Fransman wordt nu ingevuld door Konrad Laimer. De Oostenrijker is middenvelder van origine. "Hij krijgt op dit moment de voorkeur boven Mazraoui ja. Maar die moet blijven vechten en positief zijn. We hoeven niet te praten over het talent en het inzicht van Mazraoui, daarin is hij echt top."