Siquet over rivaliteit Club en Cercle: “Het logo hangen we ondersteboven”

Siquet over rivaliteit Club en Cercle: “Het logo hangen we ondersteboven”

23-09-2023 12:15
9

In een interview met RTBF getuigt Hugo Siquet over de sfeer binnen Cercle en zijn relatie met de coach. Cercle Brugge staat op een knappe vierde plek en beleeft dan ook een schitterende start van het seizoen. 

Siquet geniet van zijn tijd bij Cercle. De kleedkamer hangt erg samen en de spelers kunnen het goed met elkaar vinden. "Het is typisch voor de Cercle: we zijn een echte familie, de gemiddelde leeftijd is erg jong en ondanks de vele nationaliteiten zijn er geen clans zoals ik die kende bij Standard”, getuigt Siquet. 

“Er is hier niemand die denkt dat hij hier een ster is... We hebben PlayStation-sessies, we gaan samen naar restaurants, we gaan wandelen in Knokke... Dat is wat een ploeg als Union Saint-Gilloise ook zo succesvol maakt: de ontspannen sfeer en de groepsgeest. We leggen onszelf geen druk op”, geeft Siquet verder aan. 

Er hangt een losse sfeer binnen de club, tot het over Club Brugge gaat. En dat lijkt Siquet wel leuk te vinden. “Er is gewoon die historische rivaliteit met Club Brugge, waardoor we het woord "CLUB" hier niet kunnen gebruiken”, vertelt Siquet. “We beboeten mensen daar niet meer voor, zoals vroeger, maar het blijft een gevoelige kwestie... We laten je er zelfs over nadenken als je in het blauw en/of zwart gekleed komt... We hebben hier een tabel met de competitietabel en de kalender, waar het logo van de Club systematisch ondersteboven wordt gezet.”