Nog altijd geen club: 'De handschoenen van De Gea op weg naar de haak'

Nog altijd geen club: 'De handschoenen van De Gea op weg naar de haak'

22-09-2023 23:12
11

David de Gea zet mogelijk een punt achter zijn carrière als er geen aanbieding komt om eerste doelman te worden bij een topclub. Zo meldt The Guardian. De doelman vertrok deze zomer transfervrij bij Manchester United en is nog altijd clubloos. De voorbije weken weigerde de Spanjaard wel al enkele aanbiedingen. 

De Gea zou uit zijn op een positie als eerste doelman bij een club in de Europese top. Als deze niet komt, zou hij zijn loopbaan willen beëindigen. De Spanjaard weigerde onder meer aanbiedingen van clubs uit Saudi-Arabië, daar hij zijn sportieve ambities meer prioriteit geeft dan het financiële plaatje. Momenteel houdt de doelman zichzelf fit voor als er een club voor hem komt.

De doelman wordt in november 33 jaar. Hij kwam twaalf jaar uit voor Manchester United, waarin hij de Premier League en de FA Cup wist te winnen. Ook won hij met United de Europa League, en werd hij in de Premier League tweemaal tot beste doelman verkozen. In de zomer van 2011 haalde Manchester United, toen nog onder leiding van Sir Alex Ferguson, De Gea voor 21 miljoen euro op bij Atlético Madrid, als opvolger van Edwin van der Sar.