Arsenal slaat belangrijke slag en legt Ødegaard vast tot en met 2029

Arsenal slaat belangrijke slag en legt Ødegaard vast tot en met 2029

22-09-2023 10:25
1

Arsenal en Martin Ødegaard blijven elkaar langer trouw. De aanvoerder van The Gunners, afgelopen woensdag nog trefzeker tegen PSV in de Champions League, heeft zijn handtekening gezet onder een nieuwe verbintenis. 

Arsenal maakt het transfernieuws vrijdagochtend bekend via de officiële kanalen. De 24-jarige Ødegaard had bij de Engelse grootmacht nog een contract tot medio 2025, maar plakt daar nu nog eens vier jaar aan vast. "Bij Arsenal heb ik me, vanaf dag één, fantastisch gevoeld. Dit is zonder meer mijn thuis nu. Ik wil iedereen bedanken die bij deze club werkt, en natuurlijk ook onze fantastische supporters", aldus de sierlijke linkspoot. 

Ødegaard maakte in 2021, eerst op huurbasis, de stap naar Arsenal. Later nam de club uit Londen hem definitief over van Real Madrid. Tot dusver speelde hij 112 Premier League-wedstrijden voor The Gunners. Daarin was de oud-speler van sc Heerenveen en Vitesse goed voor 27 doelpunten en vijftien assists. 

Manager Mikel Arteta is dolblij met het langere verblijf van zijn sleutelspeler. "Dat Martin een nieuw contract heeft getekend is geweldig nieuws voor iedereen binnen Arsenal. Hij is onze aanvoerder en hij is een zeer gerespecteerd persoon binnen de club. Hij is een rolmodel en een professional, die kwaliteit en volwassenheid brengt in alles wat hij doet."